Poteter
Poteter er ikke lenger bare noe som skrelles og kokes i 20 minutter. Kokkene har lært oss å bli mer opptatt av hva den spesifikke potet kan brukes til, og det er nesten ingen grenser for hva den egnes til.
Fra England kjøper vi bakepoteter, disse blir spesialdyrket for å tilpasses vårt ønske om riktig størrelse, konsistens og smak. Deler av året blir bakepotene også importert fra Frankrike. Der får vi også rattepoteter fra, som er kjent for sin herlige kremede mandelsmak.
Franske amadinepoteter har hvitt, nesten gjennomsiktig skall og kan brukes som en "nypotet" hele året. Den er flott til salater og gjør seg fantastisk som ovnsbakte potetbåter.
Søtpoteten har blitt stadig mer populær her til lands, også den har flere forskjellige bruksområder akkurat som andre typer potet. Mange bruker den til søtpotetstappe eller steker den i ovnen, enten hel eller i båter. Vi importrer våre søtpoteter i hovedsak fra USA, Senegal og Spania, og de kommer i flere forskjellige størrelser.